miercuri, 10 mai 2017

5 motive pentru care copiii trebuie să facă muzică

Cu ceva timp în urmă scriam un articol despre cum îmi educ copii prin muzică. Azi revin la acest subiect și vreau să vă ofer câteva motive pentru care ar trebui ca și copii voștri să facă muzică.

Desigur, nu toți cei ce frecventează o școală muzicală ajung artiști care cântă pe marile scene ale lumii, dar o educație muzicală îi va aduce copilului un mare folos pentru dezvoltarea sa ulterioară.

  • Cursurile de muzică ajută (stimulează) o lucrare armonioasă a ambelor emisfere ale creierului, care crește nivelul general al inteligenței copilului.
  • Cântarea la un instrument muzical ajută, stimulează și facilitează însușirea limbilor străine.
  • În momentul cântării la un instrument muzical, trebuie să îndeplinească bine mai multe procese simultan, ceea ce dezvoltă coordonarea ceea ce îi va fi foarte util în viitor.
  • Muzica nu se învață în câteva lecții, e un proces de durată, iar aceasta educă  autodisciplina și voința, concentrarea și munca asiduă, pentru a obține un rezultat bun.
  • Muzica dezvoltă gîndirea spațială, ceea ce facilitează mult asimilarea matematicii și altor materii reale. Un exemplu este Albert Einstein, care cânta la vioară și pian.
Cum va crește copilul tău, depinde în mare parte de tine și roadele care le va da depind de ce fel de apă îi torni la rădăcină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu